Spreekwoorden Tour

Altijd al benieuwd waar bepaalde spreekwoorden hun oorsprong in vinden? Veel daarvan kun je gewoon in Amsterdam opdoen. Met de Spreekwoorden Tour leiden onze gidsen je door de stad heen en laten je zien waar veel authentiek Nederlandse spreekwoorden en gezegdes vandaan komen.

De tour begint in de Amsterdamse binnenstad en leidt je zo door veel noemenswaardige locatie in Amsterdam, waaronder de Zeedijk waar het bekende café ’t Aepjen is gevestigd, welke vroeger een herberg was. Hier komt het bekende gezegde ‘in de aap gelogeerd zijn’ vandaan, omdat wie in de tijd dat dit nog een herberg was naast met muntstukken ook met apen kon betalen. Deze apen hadden vaak vlooien, waardoor de bedden al snel onder de vlooien zaten. Wie dan door de straten liep met jeuk en rode vlekken kon je herkennen als iemand die in ’t Aepjen had gelogeerd. Verder in de tour kun je onder andere op de Bierkade vechten tegen de bierkaai en even voor pampus liggen. Een tour die om door een ringetje te halen is en je een nieuwe blik op de Amsterdamse binnenstad laat hebben.

De Amsterdamse Spreekwoorden Tour
De tour laat je een lange route door Amsterdam lopen, waar je natuurlijk ook even de tijd kunt hebben om een bakkie te kunnen doen. De Spreekwoorden Tour van Amsterdam is geschikt voor iedereen die wat nieuws wil leren en de juiste instappers heeft om door de straten te kunnen struinen. Blijf dus niet bij de pakken neerzitten en ga met die banaan met de Amsterdamse Spreekwoorden Tour.

Spreekwoorden Tour

€14.50 p.p.
Vanaf 8 personen
Tijdsduur 2 uur

Meetingpoint:

Voor de ingang van Holland rent a Bike, Damrak 247, Amsterdam

Telefoonnummer:

020 7009439

Inclusief

Professionele gids
BTW

Bij vragen

Heb je vragen over dit uitje neem dan contact op met de aanbieder 

Extra Informatie

Vraag een offerte aan